Historie

C.V. de Eikkaters uit Kessel Eik, kleine terugblik vanaf 1975.

De eerste bijeenkomsten, waren in 1974, bij cafe Naus en de Peisterplaats.

In 1975 werden de Eikkaters een feit, en werd de eerste Prins uitgeroepen. Als voorzitter werd gekozen Jack Niessen en vorst werd Piet Brummans. Als eerste Prins werd uitgeroepen Bert Niessen, officieel is hij ook nu nog Prins, want Bert emigreerde in juni/juli 1975 naar Nieuw Zeeland, zodoende is Bert nooit officieel afgetreden als Prins van de Eikkaters.

In de jaren 86/87 werd het leden aantal van de raad van elf wat kritiek, dat leidde in 1988 dat men geen raad van elf meer had. Dit duurde tot 1990 voor men weer een nieuwe raad van elf had. Er werd toen met een nieuw elan gestart en men kreeg zelfs op dat moment een 20 tal leden voor de raad van elf. In 1991 is men zelfs met een eigen joekskapel begonnen onder de naam Deksels Good (naam bedacht door Jack Geraets oud prins).

  • Vanaf 1977 tot heden heeft men ook een jeugd Prins of Prinses.
  • Vanaf 1979 tot 2002 had men zelfs een 50+ Prins of Prinses.
  • Vanaf 1986 tot 1991 had men een jeugd Boere Broelof georganiseerd door Sc. Don Bosco.
  • Vanaf 1992 tot heden heeft men een grote Boere Broelof.

Hierbij zijn we ook nog actief met diverse activiteiten, zoals meedoen aan het liedjes konkoer van radio Peel en Maas, dat wij in 2004 hebben georganiseerd.

In november wordt er door Sjapoo een artiesten café georganiseerd, waar diverse artiesten uit de omgeving optreden.

Dan wordt er op vrijdag middag voor de vasteloavend een schoolmiddag georganisseerd i.s.m. de school, met optocht en diverse optredens in het gemeenschapshuis.

Verdere activiteiten wat wij nog hebben zijn, elke maand in Kessel Eik het oud papier ophalen, op de 11e van de 11e opening van het vasteloaves seizoen, begin januari P & M treffen, eigen bonte avond met eigen artiesten, jeugd prinsen bal, verlovings bal, thema avond, scouting bal, receptie met een heilige mis in de kerk, het bijwonen van het prinsen treffen in Roermond, sleutel overdracht van de gemeente Peel en maas en ook nog mede organisator van het Eiks treffen begin juli.

Momenteel bestaat de raad van elf uit 24 personen (in de leeftijd van 22 tot 55 jaar), voorzitter is John Gubbels, vorst is Harry Hesen. Enkele bijzondere evenementen zijn geweest in 2000 het 22 jarig jubileum, met een schitterende Limburgse avond waar het gemeenschapshuis mutje vol was.

Vanaf 2006 hebben we een eigen site, namelijk www.cvdeeikkaters.nl

Dan hebben we in de intussen al een zestal ereleden, die hun verdienste voor de vereniging hebben verdiend, n.l.

Huub Naus, Sjaak Verschaeren, Hatje simons Frank Veugelers en Ed Morel en 

Erevoorzitter Jan Stemkens.

 

Voor een overzicht van de Prinsen, Adjudanten, Boerebroedspare, etc. van voorgaande jaren, bekijk "historie"

 

Letste foto's

logo_klein Bekiek de letste foto's van CV de Eikkaters

Historie

CV de Eikkaters haet een rieke historie van Aod Eikkater Prinse, Boere Broedspare en jeugd. logo_klein